Skip to main content
Menu
Tickets Walibi Belgium
The Curse of AMUN

The Curse of AMUN

 • Spookhuizen

  Scroll ▼

  Is geschiedenis te saai voor jou? Vannacht gegarandeerd niet!

  De mummie van Semerkhet zou de hoofdattractie worden van onze tentoonstelling dit jaar. Semerkhet was één van de vele troonopvolgers tijdens de eerste Egyptische dynastie en het gerucht gaat de ronde dat hij stierf nadat hij door de god Amun-Ra werd vervloekt wegens moord. Hij zou één van de priesters van Amon-Ra een mes in het hart hebben gestoken pal in het midden van de tempel. Omdat hij van nobele afkomst was, werd Semerkhet alsnog gebalsemd en gemummificeerd, waarna hij werd begraven met beschermende amuletten en een troep dienaren in een kleine piramide net buiten Saqqara. 

  We zouden met trots de mummie in zijn sarcofaag tentoongesteld hebben, ware het niet voor de vloek van Amun-Ra. Die werd opnieuw geactiveerd nadat iemand één van de gouden amuletten van de borst van de mummie ontvreemde. Onze curatoren geloofden niet dat de vloek echt was, dus brachten ze de sarcofaag toch naar Walibi en plaatsten hem in een warenhuis in afwachting van de opening van de tentoonstelling. Die curatoren zijn intussen hun verstand kwijt, horen overal stemmen en verbeelden zich dat afschrikwekkende mummies terug tot leven zijn gekomen. Ze zeggen dat deze haveloze mummies hun organen willen oogsten om in potten te steken om zo de god Amun-Ra te bedaren. Ze houden vol dat als je de sarcofaag aanraakt, de vloek je transporteert naar de plaats waar het allemaal begon… de opgravingen in Egypte! 


  Uiteraard geloven we de vervloekte curatoren en hun hallucinaties niet, maar we hebben het warenhuis uit voorzorg toch maar afgesloten. We raden je ook ten stelligste af om er binnen te gaan, voor het geval de vloek van Amun-Ra toch écht zou zijn en jij je verstand verliest!