Skip to main content
Menu
Tickets Walibi Belgium
Nagulai, one of the most scary haunted house at Walibi Belgium

Nagulai

 • Spookhuizen

  Scroll ▼

  Ons exorcisme heeft gefaald: Nagulai is terug!

  Twee jaar geleden slaagde Walibi erin om Nagulai te verdrijven, de duivelse demon uit India die lijkt op een kraai. We weten niet hoe, maar ze heeft haar weg teruggevonden uit het hiernamaals en zint nu op wraak. Maar weet je, ze was niet altijd zo…

  Lang geleden was ze gewoon een tienermeisje in de harem van de Sultan. Ze groeide op en werd elk jaar mooier en mooier. De Sultan werd smoorverliefd op haar en begon haar elke dag cadeautjes te sturen: prachtige gouden juwelen, delicate handgeweefde jurken en – haar favoriet – een flinterdunne, bloedrode sluier. Daarmee danste Nagulai ’s avonds halfnaakt op exotische ritmes en hield zo de Sultan in haar ban. Maar hij was niet de enige die tot over zijn oren verliefd werd op de dansende schone. Zijn Hoofdwachter, die altijd in de buurt was om de Sultan te beschermen, kon haar charmes ook niet weerstaan. Tegen beter weten in begon Nagulai de Hoofdwachter stiekem te ontmoeten en een tijdlang lukte dat zonder enig probleem. Totdat… ze zwanger werd. Om haar positie te beschermen, maakte ze de Sultan wijs dat het zijn baby was. Omdat hij na al die jaren nog niet één nazaat op de wereld had gezet, was de Sultan buitenzinnig van vreugde. Hij begon prompt een groots trouwfeest te regelen en zond zijn geliefde Nagulai een trouwjurk in dezelfde bloedrode stof als de sluier waarmee ze zo verleidelijk voor hem danste.

  Aan de vooravond van hun trouw bezocht de Sultan een waarzegster om uit te vinden of zijn kind een zoon zou zijn, een opvolger. De waarzegster keek in haar kristallen bol en onthulde dat de baby niet van hem was. Dol van razernij beval de Sultan de Hoofdbewaker bruut te martelen en te onthoofden. Hij eiste dat Nagulai zou toekijken, waarna hij haar in een put vol giftige slangen liet gooien. De slangenbeten verlamden haar en de Sultan liet Nagulai en haar ongeboren baby verhongeren. Toen de kraaien haar ogen kwamen uitpikken, kon ze zich niet verroeren. Niemand schoot haar te hulp en niet veel later stierf ze.

  Meteen kwam haar ziel terug naar de aarde met slechts één vreselijke drijfveer: wraak! Nu neemt ze de vorm aan van de kraaien die haar ogen uitpikten en de slangen die haar van haar vrijheid beroofden en jaagt ze op mensen. Ze wil hun organen eten en hun bloed drinken. Nagulai gelooft steevast dat dit haar de kracht zal geven om haar geliefde Hoofdwachter weer tot leven te wekken zodat ze samen met hem de ziel van de Sultan kan vangen en martelen tot in de eeuwigheid. Wat je ook doet, sta haar niet in de weg!